Op de laatste en derde dag van ons lange weekend naar Zwitserland hebben we gekozen voor een wat kortere route. Deze route heeft een lengte van ongeveer 250 kilometer. De TomTom geeft aan hier 5 uur en 20 minuten voor nodig te hebben. Wij hebben het rustig aan gedaan, door diverse keren te stoppen en een goede lunch te pakken.

De tocht startte nogmaals met een ritje over de Oberalppass. Deze is voorzien van een nieuw laagje asfalt, waardoor dit zeer comfortabel rijdt. Aan het einde van deze pas hebben we gekozen om in de noordelijke richting naar het dorpje Wassen te rijden. Na Wassen hebben we de Sustenpass (2224m) kunnen ontdekken. 

Vervolgens zijn we Meiringen gepasseerd waarna we bij de Brienzerzee aangekomen zijn. De Brienzerzee hebben we van alle zijdes kunnen zien. Je komt hier onder andere dan langs de stad Interlaken.  Na de Brienzerzee gezien te hebben, hebben we een klein deel van de route dubbel gezien. De afslag richting de Sustenpass zijn we voorbij gereden, waardoor we de Grimselpass hebben bereikt.  Zowat aansluitend op de Grimselpass volgt de Furkapass (2431m). Deze pas mag ook zeker niet ontbreken aan een motorvakantie in Zwitserland!

Nadat we hebben genoten van de bochten op de Furkapass, komen we uit in het dorp Andermatt. De route richting ons hotel wordt afgesloten met de rit over de Oberalppass.

Deze route is uitermate geschikt om een motorvakantie af te sluiten. Je hebt hier een aantal rustigere stukken, zoals de wegen om de Brienzerzee. De route sluit je af met een aantal passen zoals de Grimselpass, Furkapass en de Oberalppass.